laupäev, 13. oktoober 2012

Tagliatelle pasta hakkliha ja ürdikastmes

Tere! Olen taaskord nädalavahetuseks kodune ja ei suutnud kuidagi kokkamist ära oodata. Juba rongis mõtlesin, mida homme teha ning täna poes langes otsus siis sääraselt kuna kaubandusvõrgust ei suutnud leida teise roa jaoks vajalikke tooraineid. Igatahes, oli ääretult hea ple pika aja endale üks isetehtud korralik kühutäis lubada!

400g tagliatelle pastat
1 purk pastakastet (kasutasin Felixi ürtidega kastet)
300g hakkliha
päikesekuivatatud tomatid õlis
1 küüslauguküüs
pool punast tšillipipart
oliiviõli
musta pipart
purustatud muskaatpähklit
soola
värsket rosmariini
basiilikut

Esmalt loomulikult elementaarne-keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente´ks ehk poolmehkes. Al dente pasta pidi väidetavalt kauem aega imenduma seega maakeeli peaks kõht kauem täis püsima ja süsivesikdu aeglasemalt eralduma. Teiseks on al dente teksuur ka meeldiv kuna kastme hulak segades ta ei lagune ning säilitab ilusa konsistentsi.
Keeduveele võiks sooal lisada alles siis, kui vesi keema on läinud-muidu kulub kauem aega vee keema saamisele kuna sool tõmbab kiirust vähemaks!

Pane hakkliha pannile praadima ning kui liha on juba peagau pruunistunud lisa hakitud rosmariini ja basiilikut, samuti haki peenikeseks küüslauk ja tšilli ning maitsetsa veel soola ja musta pipraga. Kui tundub,et hakkliha on sobiliku küpsusastme saavutanud lisa pannile kaste ning sega.
Samal ajal kurna pasta ning loputa, lase kiirelt nõrguda. Lisa kastmele päikesekuivatatud tomatid kuidväldi õliga liialdmist(väike kogus on igati okei)-pigem koogi tomatid enne välja ning nõruta veidike.
Sega pasta kastme hulka ning sega veelkord. Maitsetsa ning tee lõplik maitsestus lähtudes sellest kuidas pasta rooga mõjutab.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar