teisipäev, 9. oktoober 2012

Kõrvitsakook vahukoorekattega

Kõrvitsakook kõlab ehk esmapilgul päris võõrastavalt kuid tegelikult on tegemist äärmiselt tervitatava koogiga ka näiteks pidupäevalaual. Ootasin selle valmistamist väga,olles veel Tartus mõtlesin juba, et seda teen nädalavõvahetusel kodus olles!

Kõrvitsapüree:
Mina valmistasin kõrvitsapüree juba eelmisel aastal ning pistsin sügavkülma, kook sellest kõrvitsast jõudis ka jõululauale-küllaga kõrvitsakeeksina. Kõrvitsapüree valmistamiseks koori kõrvits, puhasta seest ning haki kuubikuteks. Kuumuta ahi 200 kraadini ning aaseta kõrvitsakuubikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning ahju küpsema kuni kuubikud muutuvad pehmeks.
Võta ahjust välja jahtuma ning purusta seejärel saumikseriga ühtseks massiks, pista plastikkarpi ning mahajahtunult sügavkülma!

Kook (28 cm diameetrine vorm)

Põhi:
350g digestive küpsiseid
2 tl kaneeli
1/4 tl ingveripulbrit
näpuotsatäis purustatud muskaatpähklit
10 sl kakaopulbrit
150g sulatatud margariini

Purusta küpsised, sulata ja jahuta margariin ning sega kõik kokku. Aseta mass küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale ning küpseta eelsoojendtaud ahjus 175-200 kraadi juures pisut aega umbes 8-10 min. (olenevalt ahju võimsusest, ei tohi krõbedaks muutuda/ära kõrbeda)
Võta välja jahtuma

Täidis:
vähemalt 600-700g kõrvitsapüreed
3 muna
maitse järgi suhkrut ja vaniljesuhkrut
0,5 tl ingveripulbrit
3-5 tl kaneelipulbrit
1/4 tl purustatud muskaatpähklit
6-8 sl mannat(segu konsistents peab jääma veel üsna vedel)
3-5 sl viskit

Segada kkõik omavahel kokku, suhkrukogus on väga individuaalne kuna tegemist on mitmete vürtsikate maitsetega, usun,et kook võiks olla magusapoolne.
Vala segu koogipõhjale ja küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni kook on tahenenud.
Katte jaoks vahusta vahukoor (200ml) ning kata jahtunud kook sellega. Kaunistamiseks võib kasutada hakitud šokolaadi, marju, kaneeli.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar